Jeugdvispas of jeugdvergunning?

Het is lekker weer en je hebt ineens zin om te gaan vissen. Je pakt je hengel en de rest van de visspullen om naar de waterkant te gaan. Maar je mag nu natuurlijk niet zomaar overal gaan vissen. In Nederland heb je namelijk ALTIJD een visvergunning of “schriftelijke toestemming” nodig om in een water te mogen vissen.

Vissen? Altijd de JeugdVISpas mee!
Ben je jonger dan 14 jaar, dan mag je met de JeugdVISpas van jouw hengelsportvereniging met één of twee hengels vissen. Je kunt dan in heel veel wateren terecht en óók nog met kunstaas op roofvis vissen. Vis je alleen in water bij jou in de buurt en nog niet met twee hengels of op roofvis? Dan kun je tot je 14de jaar bij je hengelsportvereniging ook terecht voor een jeugdvisvergunning.

Vissen met één hengel en samen met een volwassene
Tot je 14de jaar mag je onder begeleiding van een volwassene die in het bezit is van de juiste papieren, met één hengel zonder vergunning vissen. Ben je op 1 januari nog geen 14 jaar en vis je alleen met één hengel en niet op roofvis in water van jouw vereniging, dan heb je aan een jeugdvergunning van je vereniging genoeg.